Ventilatie in huis

Onder ventileren wordt verstaan het min of meer continu verversen van binnenlucht met buitenlucht. De in de woning vervuilde lucht wordt naar buiten afgevoerd terwijl schone buitenlucht wordt toegevoegd. Info en kosten van ventilatie vind je hier.

 

Aan de afvoer van ventilatielucht wordt in de Nederlandse situatie veel aandacht besteed. Er zijn natuurlijke afvoeren die meestal niet kunnen worden geregeld door de bewoner. In de meeste gevallen is er mechanische afvoer, die – per ruimte althans – ook niet regelbaar is. Als toevoer worden vaak klapramen en roosters gebruikt.

De ventilatie die nodig is om het min of meer continu ventileren tot stand te brengen, wordt wel permanente ventilatie genoemd. Om met name bij hoge buitentemperaturen of bij grote verontreinigingsbelasting binnen het binnenmilieu te beheersen is zogenaamde spuiventilatie noodzakelijk, Spuiventilatie – ook wel luchten genoemd – komt tot stand via relatief grote openingen zoals draai- en schuiframen.

 

Offerte voor ventilatie ontvangen

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van een mechanisch ventilatiesysteem voor uw woning? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en ontvang vrijblijvend prijzen van erkende installateurs, op maat van jouw project. ⇒ Vraag hier gratis offertes aan.